utorak, 7. studenoga 2017.

Kremasti, izdašan, nepečeni kolač koji će osvojiti svakog sladokusca


Sastojci
za koru
350g Paris nero keksa (ili po izboru)
4 dobre žlice otopljenoga margarina /maslaca
4 žlice tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 žlice vode
za cheesecake
400 g ABC sira





3 žlice Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
1 Mljevene želatine Dolcela
ganache
150 g čokolade po želji
1 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka

Priprema
1.
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda.  Utisnuti podlogu u kalup veličine 20x30 (moj je 17x30) i ostaviti u hladnjaku da se stisne.
2.
Želatinu natopiti prema uputama da nabubri.





Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.
3.
Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje. ( Nemojte sve odjednom uliti jer ćete dobiti veliki grumen želatine koji se neće umiješati u kremu.)
4.
Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u hladnjak dok pripremamo ganache.
Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache preliti preko kreme.
5.
Cijeli kolač dobro ohladiti prije serviranja.
*Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti šečer u prahu za kremu i sl. vrhnje za ganache no ono cheesecaku daje kremoznost i punoću.
6.
Količinski ga ima i visok je, ako želite raditi okrugli smanjite si količine prema veličini kalupa

0 komentari