![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjxQinytOMGnORJMpPJJpR92QEhZMwqR_sNK3bSyvtUpIgDePQ8q1sxTOzfDJiLq-vSb8Zik4Vbw6O9SluLQoShiy0liUzmDEZiDqp1iQ_PCEqPB6bxcJLsaN9xja7F4-J0MYNGL5ZnJk9k/s640/priprema-rolata-sa-slaninom-604x316.jpg)
Potrebno:
500g crvenog mlevenog junećeg mesa koje je možda kancerogeno ali nema dovoljno dokaza
100g još opasnije slanine koja je po opasnosti ista kao viršle, salame i drugi otpaci mesne industrije
50g kačkavalja tek da nam ne nedostaje još opasnijih zasićenih masti
1 jaje da obrok obogatimo holesterolom
so koja će vam dignuti pritisak
beli luk koji će da ga spusti
salata po izboru začinjenena maslinovim uljem i limunom
Priprema:
„Zamesite“ meso, so, jaje, seckani beli luk, eventualno i biber – kao za pljeskavice. Rasporedite ga preko lepo naređenih šnita slanine i u sredinu stavite kačkavalj.
priprema rolata sa slaninom
Umotajte rolnicu i ispecite je u rerni.
Ako ste trapaviji kuvar, sve ovo možete da radite na alumijiumskoj foliji, zamotate rolnicu sa njom i tako pečete. Otkrijete meso tek kad treba da se malo zapeče. Gotovu rolnicu servirajte uz salatu, a dobar prilog je i barena blitva sa maslinovim uljem i belim lukom.
0 komentari