petak, 15. prosinca 2017.

MEKANE KIFLICE – Slatke, slane, prazne, punjene, ma sve su odlične! Isprobala sam puno recepata za kiflice, ali ovaj mi je najbolji!

12715427_1514839462151467_9136209466412803370_n
Slatke, slane, prazne, punjene, ma sve su odlične! 🙂 Isprobala sam puno recepata za kiflice, ali ovaj mi je najbolji!

Sastojci
Za tijesto
– 1 kg brašna
– 1 svježi kvasac
– sol (po potrebi, otprilike jedna žlica)
– 2 žlice šećera




– 2 dl ulja
– 7 dl mlijeka

Preporuka za punjenje
– 25 dag salame (šunka u ovitku, kuhana šunka)
– 25 dag sira (gouda ili slično)
– 1,5-2 vrhnja
– malo vegete (2-3 manja prstohvata)

Priprema
Stavite kvasac, šećer i malo mlijeka da se dižu, a zatim zajedno s ostalim sastojcima zamijesite mekano tijesto.
Ostavite tijesto pokriveno krpom da se diže na toplom. Nakon pola sata ponovno promiješati tijesto pa ostaviti još kojih pola sata da se diže, odnosno dok prilično ne naraste.




Tijesto zatim podijelite u 4 loptice, svaku razvucite i režite trokutiće te oblikujte kiflice.
Slažite kiflice u nauljenu tepsiju ili na papir za pečenje te premažite jajem i uljem koje ste prethodno pomiješali.
Pecite ih na 220 stupnjeva dok ne dobiju lijepu boju.
Ove su kiflice odlične kad su prazne, fine su i s pekmezom, a ja najviše volim kad su punjene smjesom koju sam gore preporučila jer su od vrhnja još mekše. Izbor prepuštam vama! Dobar tek!
Izvor: coolinarika.com

0 komentari