petak, 8. prosinca 2017.

NEVJEROVATNA ISPOVIJEST OCA: Zatekao sam kćerku (17) kako spava sa dečkom, a onda…


Za ovog oca, pojam očinstva podrazumeva i emotivnu podršku u situacijama kada bi trebalo da reagujete negativno.
“Jednog jutra sišao sam stepenicama i ugledao moju 17-godišnju ćerku kako spava na kauču u društvu mladića nakon zajednički provedene noći”, započinje dirljivu ispovest jedan otac iz Rusije koju prenosi “The Loop”.
“Tiho sam spremio doručak, obavestio suprugu, mlađu ćerku i sina da imamo goste, a onda glasno uzviknuo : ‘Mladiću, doručak je gotov’. Nikad nisam vidio nekoga da se tako brzo probudio”, piše ovaj tata.
Uprkos novonastaloj neprijatnoj situaciji ovaj tata je odlučio da sedne i porazgovara sa ćerkom i njenim dečkom, a da pre toga i doručkuju.
“Bio je vrlo dopadljiv i prijateljski nastrojen momak. Očigledno neobrazovan, ali ne i glup. Bilo je nešto čudno u vezi s njim. Ćerka me je uveravala da je ljubazan i pažljiv dečko. U tom trenutku znala ga je oko mesec dana.

Svakodnevno bi dolazio po nju motorom kako bi je odveo u školu, ali više nikad nije prenoćio”, dodaje tata.
Rekao mi je da nema porodicu, obrazovanje i stalan posao. Moja ćerka ga obožava. On obožava nju. Pitao sam se: ko sam ja da je sprečavam da napravi grešku?!
Neočekivan obrat
S vremenom, otac se uverio u njegovu ozbiljnost. Mladić ju je podsticao a piše domaći na vreme, brinuo se o njoj kad je bila bolesna, strpljivo joj se dodvoravao kad je bila loše raspoložena i, generalno, je dobro uticao na nju.
Otprilike osam meseci kasnije porodica je saznala da je mladić beskućnik. Njegov otac se ubio, a majka narkomanka je pobegla nekoliko nedelja kasnije. Njemu je tada bilo svega 15 godina. Tri godine je preživljavao na ulici, spavajući kod prijatelja i radeći pomoćne građevinske poslove.
Kada je s porodicom podelio svoja saznanja, svi su zaplakali. U jednom trenutku su bili razočarani jer je ćerka sve vreme znala ovu priču, ali nije želela da je podeli sa svojim roditeljima.
“Sutradan sam mu dao ključ od naše kuće. Rekao sam mu da ga očekujem svakog dana. Preuredili smo sobu za njega i omogućili mu da se školuje. To je bilo 2000. godine. Danas moj “pronađeni sin” i ćerka imaju uspešan zajednički posao, i podarili su mi tri prekrasna unuka”, završava priču ovaj tata.


Izvor: alo.rs

0 komentari