ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

OLUJNI VJETAR ZATVORIO PUTEVE: Saobraćaj je usporen, vožnju otežava snijeg, a negdje ima i poledice


U većini krajeva djelomice je sunčano te uglavnom suho, najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 1 do 6, a na Jadranu između 8 i 12 Celzijevih stupnjeva. Oblačnije u Dalmaciji uz kišu ili pljuskove s grmljavinom, a u Gorskome kotaru i Lici te mjestimice i u unutrašnjosti Dalmacije uz susnježicu i snijeg. Vjetar većinom slab, a u Slavoniji do umjeren sjeverozapadni. Na Jadranu umjerena do jaka bura, mjestimice s olujnim udarima, navodi se u prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za Hrvatsku za danas, 17.decembra.

Zbog prevrtanja teretnog vozila na državnoj cesti DC45 u mjestu Palešnik, na dionici Garešnica-Virovitica vozi se usporeno, jednim trakom.

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje i državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački (DC54), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Karlobaga zabrana je saobraćaja za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila) , a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II.skupinu vozila).Jak vjetar povremeno usporava promet i na autocesti A6 Rijeka-Zagreb između čvora Kikovica i tunela Tuhobić no dionica je otvorena za sav promet. Zbog prevrtanja teretnog vozila na državnoj cesti DC45 u mjestu Palešnik, na dionici Garešnica-Virovitica vozi se usporeno, jednim trakom, navodi se u izvješću od 9,30 sati. Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a snijeg otežava vožnju mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i zaleđu Dalmacije. Na dionici autoceste A1 od Zagvozda do odmorišta Raščane pada snijeg, vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat.

Oprez na mostovima i nadvožnjacima

Zbog niskih temperatura moguća je poledica na vlažnim dijelovima kolnika u unutrašnjosti, pa osobito oprezno treba voziti na mostovima i nadvožnjacima. Magla smanjuje vidljivost i usporava vožnju autocestom A6 Rijeka-Zagreb između Delnica i Bosiljeva. Zimski su uvjeti, zabrana je saobraćaja za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama dok ostala vozila moraju imati zimsku opremu, na cestama u Gorskom kotaru i Lici. Na graničnim prijelazima nema čekanja, osim za teretna vozila na izlazi na Bajakovu i Tovarniku, piše Net.hr.

0 komentari