petak, 15. prosinca 2017.

Otac je našao nečije pismo u kćerkinom novom autu. Kad ga je pročitao, rasplakao se od tuge!


Kevin Djuk je izabrao automobil za svoju kćerku, koja je za koji dan trebalo da napuni 16 godina. Kao i svakom ocu, najvažnije mu je bilo da je auto siguran, kako bi njegovo dijete bilo što sigurnije u saobraćaju.Pogledao je svaki djelić auta i provozao ga.

Međutim, kada je otvorio pregradu kod suvozačkog mjesta, našao je jedno pismo.
Pismo je bilo adresirano na “novog vlasnika auta”. Kevin ga je istog trenutka otvorio i pročitao nešto potpuno neočekivano, piše “Likemag“…

Napisala ga je žena, koja je nedavno izgubila 3 najvažnije osobe u svom životu: 6-ogodišnja kćerka, majka i tetka, poginule su u požaru. Kako je morala da plati tri sahrane, morala je da proda auto.
“Inače, njeno ime je Silvija. Prvog dana kad smo je vozili, na radiju je išla pjesma “Silvijina majka.” Ime mi je ostalo u glavi, pa smo auto tako nazvali. Molim vas, zadržite ovo ime. Ako ikada poželite da prodate Silviju, molim vas pozovite me. Platila sam tri sahrane, pa trenutno nemam za auto. Međutim, nadam se da ću uskoro biti u boljoj finansijskoj situaciji pa ću moći da ga otkupim,” napisala je prethodna vlasnica.

Kevina su ove riječi jako pogodile i natjerale suze na oči. Razgovarao je sa svojom kćerkom Džejdom. Dogovorili su se da uštede novac za drugi auto, a da ovaj vrate nesretnoj ženi, kao uspomenu na porodicu koju je izgubila.

Kakav divan gest!

0 komentari