ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

Otac je podijelio sliku bebe, a detalj koji je primijetio jedan korisnik spasio joj je život!


Jedan otac je želio svima da pokaže kako je proteklo kupanje njegove tek rođene bebe, a na kraju se ispostavilo da je imao mnogo sreće.
Ovo je trebalo da bude samo još jedna objava tatice zaljubljenog u svoju bebu na društvenim mrežama, ali priča ima nevjerovatan rasplet, piše “Kurir“…
“Prvo kupanje moje kćerkice i nije prošlo baš najbolje”, napisao je tata uz fotku preslatke bebe umotane u peškir.


Naravno da su na ovo zapljuštali izrazi divljenja prema bebi, ali i jedan komentar pedijatra:
“Jesu li joj to oči žute? Meni se čini da da. Iako je vjerovatno sve u redu i vidim da cijela fotografija ima žuti ton, možda malena ima simptome dojačke žutice. To je uobičajeno u nekoliko prvih sedmica života. Ako su joj oči i koža žućkasti, trebao bi da je pregleda doktor. Potpis: paranoični pedijatar”.


Otac je nakon toga odveo bebu kod doktora i ispostavilo se da je “Paranoik” bio u pravu. Iako skoro 60 posto beba rođenih u terminu oboli od žutice i u velikoj većini slučajeva žutica ne ostavlja nikakve trajne posljedice, ona može biti i opasna. Količina biliburina koja uzrokuje žuticu mora biti izuzetno visoka prije nego što izazove ozbiljne probleme pa razloga za oprez itekako ima. Tako da, šta god mislili o objavljivanju slika djece po društvenim mrežama, ovaj put možemo reći – sva sreća!

0 komentari