![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiX5DLngZJtC6xDjmDFBvT6awhwFfvlXkURegp4ThJVgQuMOf0mvtSTX1JaexpX00b_cPcTwvp3DXvwWfOV0g935JL3yCyMu4pR-J72JkZtO9jSOcedo-qksQzmiCV31qsU4D4aM4Di1oCE/s640/14067516_10154376582604014_5900365554178906992_n.jpg)
Sastojci
za tjesto
1 kg pirea od krumpira
2 jaja
2 žlice ulja
malo soli
40 dkg oštrog brašna
20-ak šljiva(svježih ili zamrznutih)
malo krušnih mrvica
malo ulja
Priprema
1.
Krumpir oguliti i skuhati u slanoj vodi ,istenfati u pire ,pa ohladiti( najbolje ga je ostaviti preko noći u hladnjaku).
2.
Pire izvažete ,pa na svakih 0, 5 kg pirea dodate žlicu ulja, 1 jaje, i 20 dkg oštrog brašna…to je osnovna mjera! Umjesiti tjesto ,pa praviti knedle ,u svaku stavite jednu šljivu
3.
Kuhati ih u provreloj vodi 15 min. ,a zatim ih izvaditi iz vode i stavljati u predhodno popržene krušne mrvica na ulju.
Posluživanje
Ako ih ne želite odmah upotrijebiti,pripremljene za kuhanje mogu se i zamrznuti. Ja uvijek napravim oko 40 -ak komada ( od oko 2 kg pirea) ,pa ih zamrznem,kad se poželim tako zaleđene kuham u vreloj vodi 15. ak min.!
0 komentari