nedjelja, 10. prosinca 2017.

Ovo je nešto što ginekolozi nikad neće reći: Ovaj sastojak zauvek briše gljivice i bakterije


Higijenu svakako trebamo održavati, a naravno i higijenu intimnog područja. Zbog nehigijene intimnog pdručja, možemo dovesti do nastanka mnogih infekcija i razmnožavanja gljivica i bakterija.

Postoje razni proizvodi koji se koriste za tretiranje ovih infekcija, ali su mnogi od tih proizvoda puni hemikalija koji mogu nadražiti to područje.

Stoga se možete okrenuti i prirodnim lijekovima. Npr. pijte jogurt često, a i nanesite ga na intimno područje. Primjetit ćete poboljšanje.




U ove svrhe je korisno i lišće limuna. Napravite infuz od ovog lišća na taj način što ćete uzeti nešto lišća i staviti da kuha 15 minuta u 500 ml vode. Zatim ostavite da se ohladi i tu vodu koristite za ispiranje vagine.

Neki saveti:

-Ne perite intimno poidručje vrućom vodom jer tako dovodite do razmnožavanja bakterija. Ako se perete vrućom vodom po intimnom području za vrijeme menstrualnog ciklusa, možete dovesti do odljeva krvi. Ako ste trudni, može doći do pobačaja.




-Redovno mijenjajte veš i nosite pamuk, ne sintetiku.

-Hranite se zdravo, pijte dosta vode i pijte često jogurt.

-Ne koristite razne sapune i preparate, dezodoranse, mirisne papire za tretiranje intimnog područja. Time ćete samo nadražiti kožu i poremetiti pH vrijednost.

0 komentari