nedjelja, 10. prosinca 2017.

PAŽNJA, IZDATO CRVENO UPOZORENJE ZA BIH: Danas jaki olujni vjetrovi, a sutra se pripremite na VELIKO IZNENAĐENJE!


Na snazi je crveno upozorenje za područje Bosne i Hercegovine zbog jakih olujnih vjetrova sa izglednim orkanskim udarima.

Iz FHMZ napominju kako je prosječna brzina vjetra južnog smjera između 40 i 60 km/h, sa udarima od 90 do 110 km/h, te da se upozorenje izdaje za područje cijele Bosne i Hercegovine.
Vremenski interval i datum za koje se izdaje upozorenje je od 11.12.2017. od 08:00h do 12.12.2017. do 15:00h.
U subotu 9. decembra se prognoziraju nove sniježne padavine i veća promjena vremena, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.
Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača se kreće između 10 i 30 centimetara. U Krajini, zapadnim i središnjim područjima zemlje moguć je i novi sniježni pokrivač viši od 30 centimetara.
Prije podne u dijelu središnje i na istoku Bosne je izgledna kiša koja će od sredine dana preći u snijeg. U Hercegovini prije podne kiša. Od poslijepodnevnih sati, padom temperature zraka, na sjeveru i istoku Hercegovine se očekuje snijeg.
Izgledno je formiranje novog sniježnog pokrivača u visini od 15 do 35 centimetara. Prestanak padavina u noći na nedjelju, prvo u Krajini i postepeno prema istoku zemlje. Prije podne jako jugo u Hercegovini i istoku Bosne, koje će u drugoj polovini dana oslabiti i promjenuti smjer na sjever. U ostatku zemlje već prije podne vjetar mijenja smjer na sjeverozapad umjerene jačine.
Temperatura zraka prije podne većinom između 0 i 6°C, na jugu zemlje od 8 do 13°C. U drugom dijelu dana temperatura zraka u opadanju.

0 komentari