subota, 16. prosinca 2017.

Priča iz tramvaja postala hit: “Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu takve stare i zajedljive babe jedu za večeru!”


Na Facebooku se pojavila priča koja se navodno dogodila u zagrebačkom tramvaju, a koja je za kratko vrijeme postala hit na cijelom Balkanu. Prema ispovijesti autora posta, sve je počelo kada je jedan tamnoputi putnik ustupio svoje mjesto trudnici, a onda je u priču “uklizala” jedna starija gospođa…

SITUACIJA U TRAMVAJU:

Tramvaj broj 14, šest sati poslije podne, špica, svi se vraćaju kući, ludnica.

Jedan od putnika koji udobno sjede je crnac, neodređenih godina.

Tramvaj staje na stanicu, ulazi žena, trudna je, što se lako vidi, nosi pune torbe, tu je i jedna baba i još nekoliko ljudi.

Crnac, vidjevši trudnu ženu, kaže:


– “Izvolite, sjednite.” ljubazno joj, na solidnom hrvatskom, nudi mjesto i ustaje.

U tom trenutku tramvaj kreće, a ona baba, vidjevši u naguravanju sa ostalim putnicima slobodno mjesto, jurnu na isto, odgurnu trudnu ženu i brzo uskoči na sjedalo. I sjedi tako ona, sva sretna što je osvojila prazno mjesto, kad joj crnac ljubazno reče:

– “Oprostite gospođo, ali ja sam ustupio mjesto ovoj gospođi jer je trudna i izgledala je umorno. Mislim da se Vama ništa loše neće dogoditi ako još malo budete stajali, a nju pustite da sjedne.”

Na to baba komentira:

– “Ne znam iz kojeg ste plemena mladiću, ali ovdje, u ovoj civiliziranoj zemlji ustupa se mjesto starim i bolesnim ženama, a ne mladim i zdravim!”

Mladića je očigledno naljutila ova rasistička primjedba pa je lijepo i izrazito ljubazno odgovorio staroj gospođi:

“Ne znam iz kojeg ste sela vi gospođo, ali u mom se selu trudnice poštuju, a takve stare i zajedljive babe kao Vi jedu za večeru!”

0 komentari