ponedjeljak, 11. prosinca 2017.

SRBIJO, RADUJ SE: MALI NIŠLIJA STEFAN (3) POBEDIO RAK!


Podigao je Srbiju na noge prošle godine kada je otkriveno da boluje od najzloćudnijeg rabdomiosarkoma.

Stefan Miladinović (3) iz Niša operisan u Štutgartu pošto je čitava Srbija prikupljala sredstva za njegovo izlečenje. Snimanje na magnetnoj rezonanci potvrdilo je – tumora više nema, pišu “Novosti”.

Stefan je podigao Srbiju na noge prošle godine kada je otkriveno da boluje od najzloćudnijeg rabdomiosarkoma i da je njegovo izlečenje moguće jedino u inostranstvu. Prikupljena su sredstva za nastavak njegovog lečenja u Štutgartu.

– Lečenje traje od 4. novembra prošle godine. Imao je jednu operaciju u Nišu, gde nisu uspeli da odstrane tumor u celosti. Ovde je 6. jula imao desetočasovnu operaciju, operisao ga je čuveni profesor Stefan Lof, jedan od 20 najboljih dečjih hirurga u svetu. On i profesor Stefan Bilak, direktor Dečje onkologije u klinici “Olgahospital”, spasli su život našem detetu – kaže dečakova majka Ljudmila.

Stefan je imao devet ciklusa hemoterapije, osam u Srbiji i jednu u Nemačkoj. Posle operacije imao je 28 zračenja, a sada ima osam ciklusa citostatskih tableta.



– I srećni smo i zabrinuti jer je reč o veoma teškoj i podmukloj, retkoj vrsti kancera kod dece i svesni smo da će naša borba trajati još pet godina, koliko ćemo morati da radimo stalne kontrole – istakla je dečakova mama.



– Zahvalni smo svim dobrim ljudima koji su nam pomogli da Stefan nastavi lečenje u ovoj specijalizovanoj evropskoj ustanovi za lečenje sarkoma kod dece. Lečenje košta oko 120.000 evra, od toga je Ministarstvo zdravlja uplatilo oko 57.000 evra, ostatak smo platili novcem koji su dobri ljudi uplaćivali za Stefana – dodaje Ljudmila.

IZVOR Telegraf.rs

0 komentari