srijeda, 6. prosinca 2017.

SUZE NA AERODROMU: PAS UMRO OD TUGE KAD JE SHVATIO DA JE OSTAVLJEN!


Na jednom aerodromu u Kolumbiji vlasnik je ostavio psa koji ga je mjesec dana pokušavao pronaći. Na kraju je pas, shvativši da je napušten, pao u depresiju i umro, objavio je jedan tamošnji TV kanal! Priču o napuštenom psu otkrilo je osoblje na aerodromu koje se mjesec dana pokušavalo brinuti o životinji.

Pas je na početku uzimao hranu i vodu iz ruku putnika i zaposlenih na aerodromu. Nestao bi na nekoliko dana, istražujući udaljene terminale i zabačene uglove vazdušne luke u potrazi za vlasnikom , ali bi se vraćao u salu za odlaske.Poslije mjesec dana neuspješne potrage, pas je shvatio da se vlasnik neće vratiti po njega, sakrio se u ugao i odbio jesti. Radnici aerodrome pozvali su veterinara koji je kućnog ljubimca hranio fiziološkim rastvorom.

Ovo je trajalo nekoliko sedmica, no pokušaji spasavanja psa nisu bili uspješni. Životinja je pala u depresiju i uginula. Veterinar je saopćio da pas nije imao nikakvih bolesti nego je preminuo zbog depresije, prenosi Radiosarajevo.

Alejandro Sotomonte Nino, veterinar iz Kolumbijske fondacije za prijatelje životinja i prirode, rekao je da je pas vjerovatno ostavljen ili zaboravljen od nekog putnika na aerodromu.

0 komentari