četvrtak, 7. prosinca 2017.

Zbog ove greške 70 posto žena rizikuje dobivanje spolne bolesti


Istraživanje koje je u Australiji provela kompanija “Moments Condoms” pokazalo je da čak 70 posto žena ne koristi kondome tokom se*sualnih odnosa, piše “Daily Mail”.

Istraživanje je obuhvatilo hiljadu žena u dobi od 24 do 35 godina, a ispitani su njihovi stavovi o se*sualnom zdravlju te upotrebi kondoma. Pokazalo se da trećina ispitanica nikad nije bila na testiranju za se*sualno prenosive bolesti, a više od trećine je izjavilo da su se u zadnjih mjesec dana se*sale bez kondoma, piše “Index“…
Čak 67 posto žena koje nisu koristile kondome u zadnjih mjesec dana izjavilo da misli da nije u opasnosti od se*sualno prenosivih bolesti, iako je institut “Kirby” potvrdio rast obolijevanja od nekih spolnih bolesti u toj zemlji u posljednje vrijeme. Primjerice broj oboljelih od gonoreje porastao je za 63 posto u posljednjih pet godina, a povećava se i broj oboljelih od sifilisa.

Najviše uznemirava činjenica da su kao glavni razlog zbog kojeg ne kupuju kondome žene navele strah od osude i neugodu.

“Najveći je problem što je ljudima neugodno ili ih je sram pričati o se*sualnom zdravlju ili priznati da su imali neobavezni seks i to ih sprječava da brinu o svom zdravlju” zaključio je profesor Martin Holt za “ABC”.

0 komentari