![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgz-dl-p8IU5lhQsIoOGPvBYZRznfktxAi4n7QvLGm87n5q_0iPJ52iD6Id808IholW0EbO0geBqqY4TOzehDq149cvthqZAkE2O1Wog3jYbDWrZRODnJZIaJAK5Fdr_Z6rZiw3o6nAosXB/s640/21751870_125468954777668_234042026898444469_n.jpg)
Sastojci
Biskvitna podloga
6 kom bjelanjaka
20 dag šećera
10 dag margarina otopljenog
12 dag brašna
2 žlice kakaa
Krema
3 dag želatine u prahu ( 3 paketića)
25 dag šećera u prahu
6 kom žumanjaka
3 rebra čokolade za kuhanje otopljene
8 dl slatkog vrhnja (biljno- Halta ili slićno)#
Priprema
1.
Bjelanjke istuci u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodaj malo po malo i dalje miksaj najmanjom brzinom.
2.
Biskvit stavi peći u namazan i papirom obložen lim vel 28×37cm.
3.
Za kremu želatinu i šećer otopi u 3, 5dl vode, stavi nalaganu vatru da se otopi i mješaj mikserom dok ne zakipi.
4.
Hladiti oko 10 min, dodati pomješane žumanjke i opet mikserom mješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela. U jedan dio stavi rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promješaj.
5.
Čokoladnu kremu izlij u tepsiju na biskvit ,poravnaj pa odmah izlij i žutu kremu, poravnaj i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribaj čokoladu.
Posluživanje
Ostavi na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne ,reži vlažnim nožem
0 komentari