![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiQ8AzJBWWz97eF0u6bwbZP5CjPkwLbr7V7n5ZN9gS7T2SY4AQQvntR56nyJwygqb1j6VKqbiGSRoZMQ19IKu60I-EuP0Vwov43_JXWP_9DpzDL4Zy-R6ASGC370Mk6vQEPhvbl-hg7zrN7/s640/20228806_1966830336923284_2883236919034033109_n.jpg)
Sastojci
1200 gr. brasno
600 ml. mineralne vode
100 ml. mlaka voda
200 ml. ulje
1 1/2 zlica kvasac
1 zlica secer
1 zlica sol
3 zlice ulje
krupna sol
100 gr. margarin
Priprema
1.
U 100 ml. mlake vode promesajte kvasac sa zlicu secer i zlicu brasno i ostavite da nadodje
2.
Brasno promesajte sa solom pa dodajte nadosli kvasac ,mineralnu vodu koju ste zagrejale da bude mlaka i ulje i zamjesite glatko testo
3.
Premazite ga malo uljem i ostavite da nadodje
4.
Kidajte loptice velicine breskve ,rasukajte cetvrtasto, zasecite nozom i premazite malo margarinom Ovako i zarolajte
5.
Redite u pouljen pleh
6.
Premazite ih uljem i pospite krupnom soli slika i ostavite da nadodju
7.
Pecite u zagrejanu pec na 180 stupnjeva dok porumene
8.
Odma ih premazite s malo uljem da imaju ljepi sjaj
9.
Dobar tek
Posluživanje
Od testo za ove kiflice mozete napraviti i pekarski kruh ..napravite loptice, premazite ih uljem ,pospite solom i ostavite da nadodju pa ih pecite dok porumene…
0 komentari