![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjg-EDe2csXTnqT4yrR5I4528-ruCwOcKOLLC-1bYIBwwSPCst6ytYuddZ0a6Z6HC4AL3UQlu2KIjvEU8kIpTbHDOa7hc29TjorIowS0l4OtB6pu5oPMqH0RFXsI5gRYp-cmlB8BsHLf_6U/s640/d882f90ed543350cf10c043777ec405f.jpg)
Jednostavna torta fantastičnog okusa, priprema se veoma brzo, bez puno muke.
Sastojci:
● 10 jaja
● 300 g šećera u prahu
● 250 g čokolade za kuhanje
● 250 g maslaca ili margarina
● 1 veća kutija plazma keksa ili piškota
● malo ruma (po želji)
● mlijeko za natapanje keksa
● 0,5 l slatkog vrhnja
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom i kuhati ih na pari.
Kad se već počnu zgušnjavati, umiješati na kocke izlomljenu čokoladu da se rastopi i sjedini.
Dodati ruma po želji.
Kad se krem ohladi, sjediniti ga s umućenim maslacem ili margarinom.
Plazma kekse ili piškote potapati u mlijeko, pa obložiti dno i stranice okruglog kalupa za torte. (Prije stavljanja keksa, kalup obložiti folijom.)
Usuti krem, pažljivo ga rasporediti, pa ostaviti na neko vrijeme u zamrzivaču da se stegne.
Izvaditi iz zamrzivača, polako skinuti foliju, umutiti šlag od slatkog vrhnja i ukrasiti tortu.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari