subota, 23. srpnja 2016.

NE MOGU VAM OPISATI KAKO ME ODUŠEVILA OVA PITA SA PILETINOM...TAJNA JE U NAČINU PRIPREME


Sastojci
600g brasna
1 mala kasicica soli
1 velika kasika ulja
mlaka voda da se zamjesi tjesto (ovisi kolicinski)
1 cijelo pile
4 glavice vece crnog luka


  1 mala kasicica soli
1 mala kasicica crnog bibera
2 velike kasike ulja
I JOS :
100g putera
50ml ulja
(rastopiti u jednoj serpici ) za podmazivanje
150ml vrhnje za kuhanje

Priprema
1.
Zamjesiti tjesto , napraviti dvije jufke (loptice) i ostaviti da odmaraju dok se pripremi pile !
2.
Pile isjeci u komade i zaciniti  sa dvije kasike ulja ,biberom  sol i nasjeckani luk.
-mozete pile i da odkostite ,


  -mozete da ga isjeckate na male komadice ,
( u orginalnom receptu idu cjeli komadi sa kostima)
3.
Pobrasniti sto i razvijati jufku .
4.
Razvuci jufku po cijelim stolom pa je rezati na lente .
( sjeci lente ... ovisno koliko ima komada) izbrojati ,
na svakoj lenti stavljati komad piletine i motati ,malo spakujte sa strana da ne ispada smjesa .
Tako uraditi i sa drugom jufkom .
5.
Redati u podmazanu tepsiju i peci u zagrejanoj rerni na 220°
kad bude pecena izvaditi iz rerne i zaliti je vrhnjem za kuhanje ,vratiti jos par minuta u rerni .

0 komentari