subota, 2. travnja 2016.

“BAISER SLADOLED TORTA” GOTOVA ZA 20 MINUTA


Ovo nije obicna torta,ovo je u stvari sladoled koji se reze,obogacen bogato sastojcima,ukusima..pa zato i lici na tortu. Baiser,Merlinge,puslice,…to je u stvari sve jedno samo su drugaciji nazivi u drugim gradovima. Poseban “smek”ovoj ledenoj torti bas i daje Baiser(puslice),krokant,rendana cokolada,i rum. A posebno je i dobra sto se jako brzo pravi samo je proces hladjenja i cekanja dug,ali vjerujte mi,isplati se.

Sastojci

Potrebno (za 16 komada) :

1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog

2 kesica slag fixa

200 g. baisera-puslica(gotovih)

300 g. mlecne cokolade za kuvanje

200 g. krokanta

5-6 kasika ruma

Priprema

Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.

Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.



Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.

U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.

Sve dobro promesajte kasikom.

Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)

Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.

Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).

Posluživanje

Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti…

Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).

Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.

Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.

0 komentari