utorak, 10. svibnja 2016.

DOMAĆI SIRUP I DŽEM OD JAGODA.. 2 U 1 - SIRUP I DŽEM OD ISTIH SASTOJAKA, SVE U ISTO VREME!


Sastojci:
3 kg jagoda
7 kesica limontusa (70 g)

 
3 kg secera
Priprema:

Jagodama skinuti drskice, oprati ih i ocediti. Voce izgnjeciti, dodati limontus i 1 kg secera pa ostaviti da stoji 24 sata na hladnom. Sutradan propasirati kroz cediljku, dodati preostali secer i ostaviti da stoji jos par sati dok se secer ne otopi, povremeno promesati.


Sipati u plasticne flase i cuvati u zamrzivacu. Koristiti kao sok razblazen sa vodom ili sirup za prelivanje sladoleda i raznih poslastica. Od preostalog voca, koje je ostalo posle pasiranja, skuvati pekmez uz dodatak secera po zelji.

 
Posluživanje:

Od ove kolicine dobije se oko 3,5 -4 l sirupa, nije potrebno nista kuvati, a u zamrzivacu se sasvim lepo odrzi do godinu dana. Kad se jednom otvori sirup, cuvati ga u frizideru i potrositi u roku od nedelju dana.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari