ponedjeljak, 6. lipnja 2016.

BUDITE OPREZNI: EVO ŠTA ZNAČI KADA VAM TRNU PRSTI NA RUKAMA


Trnci u rukama ili nogama ukazuju da nešto nije u redu s našim organizmom.

Zato ne treba da ih olako shvatite jer mogu da ukazuju na vrlo ozbiljne zdravstvene probleme. Evo šta znači kada vam trnu prsti na rukama.
Prsti na rukama imaju najviše nervnih završetaka, pa trnci nisu retka pojava. Premda nisu svi trnci razlog za paniku, stručnjaci ipak savetuju da bi bilo najbolje što pre da otkrijete njihov uzrok. Na taj način lečenje će da bude brže i efikasnije.
Lekarsku pomoć obavezno morate da potražite ako vam prsti često trnu, osećate bol, slabost i laganu paralizu. Nipošto tu pojavu ne smete da ignorišete ukoliko imate tikove, gubite svest, orijentaciju, sposobnost govora ili slabije vidite.
Prsti mogu da trnu usled dugotrajnog sedenja, stajanja ili ležanja u istoj pozi. Uzrok može da bude i slaba cirkulacija, pritisak na nerve uz kičmu koji pomeraju diskove, povreda nerava, kao i pritisak na periferne nerve koji povećavaju krvne sudove, stvaraju ožiljke i infekcije.
Trnci se javljaju i kao pokazatelj određenih bolesti poput dijabetesa, multiple skleroze, migrene, kao i srčanog ili moždanog udara.
Trnci mogu da budu uzrokovani i manjkom minerala i vitamina u organizmu, preteranim pušenjem ili ispijanjem kafe, kao i konzumiranjem droga.
(magazin)

0 komentari