subota, 4. lipnja 2016.

JEDNOSTAVAN RECEPT ZA UKUSNU VEČERU


Potrebno:
odresci svinjskog karea (količina proizvoljna)
kajmak
Karađorđev odrezak iz blizinevegeta, sol, papar



Za paniranje: 2-3 jaja, krušne mrvice, brašno

Priprema:
Odreske jako tanko istući, posoliti ili povegetiti pa na svaki rasporediti po žličicu-dvije kajmaka. Možete ga ako je maziv lijepo razmazati a možete ga ako je tvrd kao ovaj moj ‘kupovni’ samo razasuti po površini odreska.



Tada oprezno i čvrsto zarolati odrezak tako da bočne krajeve savijete prema unutra.
Tako pripremljene odreske panirajte: prvo u brašno, jaja i potom mrvice. Ako želite deblji pohung, tada ga još jednom uvaljatje u jaja pa u mrvice.
Pržiti u dubokoj masnoći dok lijepo ne porumeni sa svih strana.
Poslužiti po želji uz tartar umak, pommes frtittes, ili pak ovako kao ja, uz pire krumpir i umak od šampinjona te zelenu salatu.

0 komentari