petak, 10. lipnja 2016.

NAJSOČNIJA JABUKOVAČA


SASTOJCI

500 gr kora za pite
1 kg jabuka
2 jaja
250 gr grožđica
pola praška za pecivo
kašikica cimeta
125 gr margarina
4 kašike griza
1/3 margarina
3 kašike ulja

Agda

4 šoljice šećera
5 šoljica vode
2 vanilin šećera

PRIPREMA:

Jabuke narendati. Umutiti jaja, griz i prašak za pecivo. Smjesu dodati jabukama i dobro umijesiti. Rastopiti margarin. Staviti jednu koru, premazati je margarinom, po njoj staviti drugu koru. Na početak kore staviti fil od jabuka i dobro čvsto uviti. Ponavljati postupak dok se ne potroše kore i fil. Rolnice izrezati prije pečenja. Rastopiti 1/3 margarina i 3 kašike ulja i preliti jabukovaču prije stavljanja u rernu.

Agda:

Vodu i šećer ukuhati i dodati vanilin šećer. Jabukovaču peći 30 minuta na 250 stepeni.
Hladnu agdu preliti po vrućoj jabukovači.

0 komentari