petak, 10. lipnja 2016.

RAFFAELLO SPECIJAL NAJBLIŽI ORGINALU AKO NE I BOLJI!NAPRAVITE I SAMI OCIJENITE!!!


Za mene ,a i za one koji su ga dosad probali, ova verzija Raffaella je po okusu najbliza onoj originalnoj!U srcu kuglice sakriven peceni badem,obgrljen predivnom kokosovom kremom i sve to umotano u lagani krispi plast,umocen u bijelu cokoladu i kokos!,.
Sastojci:
Za rafaelo:
100 ml slatkog kondenziranog mlijeka
100 gr neslanog maslaca
100 gr kokosa
100 gr krem sira (philadelphia,abc i sl.)
4 kasikice tecnog meda ili agavinog sirupa
100 gr ca. cijelih przenih badema (ili ljesnjaka)


  Za oblaganje rafaela:
50 gr ca. Rice Krispies ili Cheerios
300 gr bijele cokolade (otopljene)
200 gr kokosa
Priprema:

Prvo cete ispeci bademe,mozete u tavi ili  u pecnici na 200′ ca.10 min.Ostavite ih na stranu da se hladnu. Na laganoj vatri zagrijavajte maslac i  slatko kondenzovano mlijeko(primjer kako ga napraviti ako nemate kupovno)  ,dok se maslac skroz ne otopi i ne dobijete finu,glatku masu.U to dodajte kokos,promjesajte i ostavite da se skroz ohladi. Dok se smjesa hladi ,pjenjacom umutite omeksali krem sir sa tecnim medom.To dodajte u ohladjenu kokos masu.Dobro izmjesajte da se sjedini i ostavite nekih 30 min. u hladnjak,da se smjesa stisne,da mozete oblikovati kuglice.


  Kad se smjesa stisla uzimajte male komadice smjese,velicine veceg ljesnjaka i u svaki komadic stavite po jedan przeni badem i lagano oblikujte kuglice. Rice Krispies ili u mom slucaju Cheerios sameljite,ne bas sasvim sitno i stavite u plicu i siru posudu.Svaku kuglicu sa bademom dobro uvaljajte u pripremljenu mljevenu smjesu krispija,neka vam se dobro zaljepi za kuglice i stavljajte na tacnu.Neka vam kuglice budu odvojene jedna od druge.Stavite ih 30-ak min. u hladnjak da se malo stisnu. Sad otopite bijelu cokoladu i pripremite kokos.Svaku kuglicu umacite u cokoladu,neka se visak cok. ocjedi i odmah uvaljate u kokos. Od ove mjere cete dobiti oko 35-40 kuglica ,ovisno o velicini !

0 komentari