ponedjeljak, 1. kolovoza 2016.

ZAGREBAČKE KREMŠNITE ZA SAMO POLA SATA PRAVIM IH VEĆ DRUGI PUT U SEDAM DANA!!!


Jednostavan recept, a ukus odličan “Zagrebačke kremšnite”
Sastojci
1 pločica lisnatog tijesta (ledo)
2 i pol l mlijeka
2 vrećice pudinga od vanilije
30 dkg šećera
2 žlice gustina + 15dkg brašna oštrog
6 žumanjaka


  6 bjeljanjaka
GLAZURA
12 dkg margarina
15 dkg tamne čokolade
3-5 kapi ulja

Priprema
1.
Prvo ispeci lisnato tijesto na obrnutoj strani pleha, onog najvećeg od pećnice.
2.
2 l mlijeka stavi kuhati sa šećerom. Dobro promiješaj pjenjačom i nek se lagano kuha.
U ostalo mlijeko staviš žumanjke, brašno, gustin i puding te dobro izmiksaj. Kad mlijeko zavri ukuhaj. Dobro miješaj da ne dobiješ grudice.
3.
Kad je gotovo napravi čvrst snijeg koji umiješaj u još vruću kremu. Ručno ga ulupaj.
4.


  Uzmi duboku tepsiju, veličine pećnice i namoči je hladnom vodom. U nju sipaj vruću kremu. Na kremu stavi lisnato tijesto tako da gornja strana tijesta bude priljubljena na kremu. Stavi hladiti.
5.
Kad se ohladi uzmi tacnu na koju ćeš prebaciti kompletan kolač. Nožem prođi po rubovima tepsije tako da odvojiš kremu. Sad to poklopi tacnom i naglo okreni tako da prebaciš na tu tacnu. Bez straha, ide to, neće biti na podu…!
6.
Sad napraviš šlag i staviš na kremu, a na kremu glazuru. Ja stavljam 2 vrećice šlag hit dolcela.
7.
Glazuru sam uzela od nekog ovdje, ne znam više od koga, nadam se da se neće ljutiti… Uglavnom, radi se na način da se zakipi margarin, makne sa vatre i onda umješaš čokoladu i ulje. Miješati sve dok se čokolada ne otopi.
8.
Bitno je ostaviti kolač vani dok se glazura ne stegne i potom ga držati u frižideru. Kad ideš rezati kolač treba biti bar 15 min. na sobnoj temperaturi prije rezanja da nebi pucala čokolada. Potreban je tanki, fini nož i vruća voda

0 komentari