četvrtak, 29. rujna 2016.

AJVAR OD TIKVICA


Sastojci
3 kg tikvica
2 kg paradajz
2kg crvene paprike
10 supenih kasika vinskog sirćeta
100gr secera
1dl ulje
1 veza persuna
1 veza kopar
sol

Priprema
1.
Paradajz ogulite i naseckajte na sitno i stavite u serpu pa na vatru da se kuha.
2.
Tikvice narendajte na krupno rende pa malo posolite i ostavite da postoje i puste vodu.
3.
Crvene paprike ispecite, oljustite i naseckajte na sitne kockice.
4.
U paradajz koji ste stavili da se kuva dodajte sirce i secer i kuvajte dok ne ispari malo vodei tecnost se namali.
5.
Tikvice istiskajte od viska vode i dodajte u paradajz i nastavite kuvanje uz postojano mesanje.
6.
Kad se smesa malo ukuva dodajte i paprike i uz postojano mesanje przite jos 45 minuta .
7.
Pri kraju dodajte zagrijano ulje i poparite ajvar pa nastavite jos malo da ga przite.
8.
Dodajte sitno seckani persun i kopar i posolite po ukusu.
9.
Kad je gotovo sklonite sa strane i punite staklenke i dobro zatvorite.
10.
Napunjene tegle stavite u lonac nalijte vodom i i kuvajte 10 minuta. Gotov ajvar stavite pri drugu zimnicu.

0 komentari