četvrtak, 17. studenoga 2016.
PUSLICE
Ponekad nam radeći slastice ostanu bjelanci. Evo kako sam ja iskoristila tri bjelanca
Sastojci
1 bjelanjak
7 dag kristal šećera
prstohvat soli
Priprema
Vrijeme pripreme:
90 min
1 puslice
Ja sam radila dvije tepsije puslica od 3 bjelanca i 20 dag šećera.
2
U bjelanjke se stavi prstohvat soli, miksa se postepeno do največe brzine pa se u njih sipa šećer i miksa duuuugo sve dok se šećer ne otopi. Smjesa mora biti gusta, čvrsta i ljepljiva :). Ja sam miksala 25 minuta. Od te smjese se špricom rade puslice koje sušimo na 100 st.C cca sat vremena.
Posluživanje
Vjerujem da svi znate, ali ipak ću napomenuti da posuda u kojoj se miksaju bjelanjci uvijek mora biti dobro oprana, tj. bez mogućih tragova masnoće jer se bjelanjci onda nebi mogli istući u čvrsti snijeg.
0 komentari