četvrtak, 30. ožujka 2017.
NAPRAVITE TJESTENINU PO OVOM RECEPTU I VAŠI UKUĆANI ĆE BITI ODUŠEVLJENI
Sastojci
200 g tjestenine ( penne rigate )
150 g slaninice izrezane na kockice
1 kobasica po zelji ( kod mene krakowska, moze kranjska ili neka druga... )
1 crveni luk
1 cesanj bijelog luka
100 g topivog sira (trapist)
100 g feta sira
3 jaja
4 dl mlijeka
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema
1.
Ukljucite pecnicu na 200 stupnjeva. U lonac stavite zakuhati vodu za tjesteninu. Pripremite vatrostalnu posudu u kojoj cete peci tjesteninu;podmazite ju sa malo maslinovog ulja i ostavite sa strane.
2.
Na tavu kapnite malo ulja, pa na najjacoj temperaturi propecite slaninicu. Kada slaninica pocne dobivati malo boje, dodajte joj na kolutice narezanu kobasicu. Pustite da se sve malo zapece i na koncu dodajte i na sitno isjeckan crveni luk i protisnuti cesnjak. Posolite i smanjite. Przite uz povremeno mjesanje, dok luk ne omeksa ( po potrebi dolijte malo vode ). Maknite sa strane.
3.
Prokljucalu vodu malo poslite, dodajte par kapi maslinovog ulja i skuhajte tjesteninu, neka bude al dente. Odvojite malo vode u kojoj se kuhala tjestenina ( oko 1 dl), a ostatak procjedite. Tjesteninu pomjesajte sa vodom koju ste odvojili, a zatim i sa pripremljenom slaninom i kobasicom. U sve to skupa dodajte i razmrvljeni feta sir. Sve dobro promjesajte i istresite u pripremljenu vatrostalnu posudu. Vecom zlicom ili kuhacom zagladite i malo stisnite tjesteninu, da se skroz ravnomjerno rasporedi.
4.
U 4 dl mlijeka dodajte 3 jaja i naribani sir (trepist). Malo poslite ( imajte u vidu da su i slanina,kobasica i sirevi vec slani ) i popaprite. Dobro sve promjesajte pjenjacom i izlijte po tjestenini. Jos po potrebi zaravnajte i stavite peci oko 30 mnuta, dok ne dobije malo boje. Izvadite iz pecnice i ostavite sa strane oko 10 minuta , dok vi servirate stol, pripremite salatu i sakupite sve ukucane oko stola :)
Posluživanje
Odlicno pase uz zelenu salatu sa rajcicama.
0 komentari