![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgxSp_S0iStn4YxW7L9E4tekEgg1xxRW5k5bI7PO3sSJdLF5L1_9qShOlyaa3t3vEA33r8eZGqqj48x9WnDeotC3sBR3GAig2Eaw72tlSnr9W9ZcGkr76dpngS09gAoTXoMEbJQqxtsF9UY/s640/b2e8defc2c71a1d9c5c23f79f5950795_view_l.jpg)
Sastojci
1 kom pilećeg bijelog mesa
200 g šunkarice
200 g tvrdog sira
za bešamel:
4 žlice ulja
4 žlice brašna
0,5 l mlijeka
začini: muškatni oraščic, sol, peršin list
2 velike žlice kiselog vrhnja
Priprema
1.
Bijelo pileće meso odstranite od kostiju i isjecite na tanke šnite. One veče prepolovite, a ako bude manjih stavljati ćete po dvije. Stavite sir, šunkaricu pa piletinu.
2.
Zarolajte u rolice i poslaožite u vatrostalnu podudu ili u lim.
3.
Bešamel:
Na ulju popržite brašno. Uz dodavanje mlijeka napravite gusti sos, dodajte začine i na kraju kiselo vrhnje te dobro izmješajte. Prelijte preko rolica i pecite na 200oC oko 30 minuta.
4.
Gotove rolice malo ohladite (15 minuta) i onda poslužite npr. uz crvenu rižu (riža sa crvenom paprikom) ili nešto po vašoj želji.
0 komentari