![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj4brxVVuiqQ3QvDsYJ8W5h0qPq9qlhQU3gLv_3X9tOxQ14agAfVLQMG5R7dML3IUutuCMXAXW3M9KPJMu6n8fERvIRGFAhPoV5p-8-GGH909zJ2j6gU8jyG6KNLtsdSPkIs6iFdbnxbTBu/s640/r2_cs622217.vk_.me_91l_ac3RuVM_f91d47d6-696x534-e1482490920954.jpg)
sastojci:
– 500 gr mesa
– 2 jajeta
– 1 supena kašika senfa
– 1 kafena kašika gustina
– 1 kafena kašika soli
– začini po ukusu (biber, paprika, vegeta…)
– 2 kafene kašike susama
Priprema:
Pripremamo marinadu (sva tajna je u marinadi):
Mešamo jaja, gustin, senf, so, Dodajemo omiljene začine. Isečemo meso u vama odgovarajuće komade, i stavljamo u marinadu.
Promešamo i ostavljamo u frižider. Poželjno je da odstoji preko noći..
Tajna je u tome da na ovaj način možete čuvati meso nekoliko dana. Ostaje samo da ga ispečete, kad vam to bude potrebno.
U tiganju, na vrelom ulju pržimo meso sa obe strane, posipajući susamom. Peče se veoma brzo. Čim porumeni- gotovo je.
Kao garnir uz ovakvo meso možete poslužite dinstano povrće.
Uživajte u ukusnom i zdravom obroku. Prijatno!
0 komentari