![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhwhG16SWsypaLIFiXt2tpYxt6XspGtmELYbzGm3QWZrwQlsr3-V2Jud5fT8G3JD8H2kB_UhYvwNnUBRNRQcNmC4sMzLfPyHS2A6DEeOQMcQ_nyfipJ0IVy8rf666KGuzy_9ScJcb-IOuEG/s640/cbe789877fcbd4161e91b21d29fab3bf_view_l.jpg)
ostavljanje-paprika-u-zamrzivacPaprike na ovaj način zadržavaju svoj ukus kada ih izvadite iz zamrzivača
Sastojci
po potrebi paprike (babure, roge itd.)
2 kašike soli na 1 l vode
1 kašika šećera na 1 l vode
4 kašike ulja na 1 l vode
2 kašike alk. sirćeta na 1 l vode
Priprema
1.
Paprike bilo koje vrste najpre operite i povadite im drške sa semenom. U odgovarajući sud stavite vodu, so, šećer, sirće i ulje pa kada sve provri ubacujte po nekoliko paprika babura (ili seckane paprike). Ostavite da izbije ključ i nakon 2-3 min. vadite ih i stavljajte da seocede.
Tako uradite sa svim paprikama, s’ tim što ćete povremeno dodati još malo istih sastojaka jer paprike upijaju. Kada se potpuno ohlade, stavite ih u kese pa u zamrzivač
0 komentari