nedjelja, 26. studenoga 2017.

ČUDESNI ĐUMBIR – LIJEČI KAŠALJ I UKLANJA SLUZI IZ PLUĆA ZA SAMO JEDNU NOĆ ,POSEBNO DOBRO ZA DJECU!


Iako kašalj i prehlada su bezopasni jer oni mogu biti, postoji nešto stvarno iritira o kašljanja i kihanja cijelo vrijeme. Kašalj otežava nam da se koncentriše, plus to nervira svaka osoba oko sebe.
Bez obzira na to koliko je neugodan može biti, to je prilično lako da se nosi sa hladnom tokom dana. Ali, to se pretvara u pravi košmar u toku noći, pogotovo zato što vi i vaš partner se drži do izlaska sunca. Djeca imaju slab imunitet, zbog čega su više skloni kašlja i prehlade.
Kašalj sirupi su slatke i ukusne, ali svi oni rade je suzbijanje put signala u mozgu koji izaziva teške kašalj. Većina sirupi sadrže kodein i dekstrometorfana. Ove vam pomoći da zaspite, i dolaze prepun neželjenih efekata kao što su pospanost, glavobolja, i ubrzan rad srca.
Predlažemo da pokušate prirodne domaće tajnosti umjesto utapanja sebe u sirupi za kašalj.
Njihova Veličanstva, Honey Ginger oblozi
Med je zajednička lijek za mnoge bolesti, uključujući i suho tretmane kože i opšte detoksikaciju. Ali, možete ga koristiti i za ublažavanje svoj hladno, jer ima sposobnost da izbaci sluz iz pluća. Liječenje kašalj ovaj put je sigurno i za odrasle i djecu.
Napraviti svoj vlastiti med đumbir oblozi i osloboditi tvrdoglav prehlade
Dobivanje svoj med obavija spreman ne uzima vremena, a trebate nekoliko jednostavnih stvari. Neki poput koristeći foliju za omatanje.

med
Kokosovo ulje
salveta
gaza




brašno
zavoj
Koraci primjene:

Dodaci za brašno i med u paste-kao mješavina, ali pokušajte da ga ne dirati. Possible u maloj malo kokosovog ulja, dodajte svježi đumbir sok u med paste i ponovno roll med mješavina u brašno.
Transfer dobivenom smjesom na salvetu, i zamotati ga pomoću gaze.
Nanesite wrap na grudima ili leđima, i osigurati sa zavojem. Možete staviti na pidžamu i ići u krevet.
Ako je vaše dijete koji prima tretman, držite folijom na grudi za 2-3 sata prije spavanja.




Odrasli mogu zadržati folijom preko noći. Imajte na umu da su takvi tretmani uzrokovati pojačano znojenje. Ovaj tretman kašalj-rasterećenje nema neželjenih efekata, ali budite oprezni kada ga koristite u djecu, jer zadržavanje folijom na njihovim blagim koži predugo može izazvati neugodan efekt.
Rachel Lim, Singapur, je hrabra majka koja se koristi kao što oblozi na svoje dijete. Ona je zajedničko to iskustvo na svom Facebook profilu, potvrđujući svojim ogromnim efikasnost.
Njen oblozi su napravljene sa foliju.
“Obično o 2-3hrs u snu [bebu], on će početi da kašlje obilno i kukaju. Sinoć sam stavio foliju na njega, držeći je za 4 sata, a nisam čuo ništa od njega, no zapušen nos, ne sluz, a ne zvuk! Tokom noći, nijedan kašalj od njega. ”
Đumbir, isto kao i med, pronalazi veliku primjenu u tradicionalnoj kašalj tretmanima. Ona ublažava bol u grlu, ali i olakšava zagušenja grudi.

0 komentari