![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg1pw2H5byHgyl8PZ25xFLd2U5CKgbCGY-eVwEtpwhxj3BJ1z4qksNChralwuWlVsHtfu6JaEsWlCPzpDcz_UzA_k12uX4VoK_3n6rmSDPsuCnZp8MBY-SI_BXm3FjZD3KmX7aWK2VxzUvA/s640/4ea1b37eaf4d21ee27ff45f7d7a4acf7_view_l.jpg)
Sastojci:
-3-4 žlice ulja
-800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
-2 žličice Vegete
-150 g luka
-250 g svježe rajčice
-300 g svježe paprike
-500 ml vode
-1 Povrtna kocka
-350 g riže
-100 ml Passate
Za posipavanje:
-1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta.
Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.
Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte.
Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta.
U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.
Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
0 komentari