nedjelja, 5. studenoga 2017.

DO SADA STE SPREMALI PILETINU SA RIĐOM NA POGREŠAN NAČIN...POKLANJAM VAM RECEPT KOJI JE SVE ODUŠEVIO


Sastojci:
-3-4 žlice ulja
-800 g piletine (batak, zabatak, pileća prsa)
-2 žličice Vegete
-150 g luka
-250 g svježe rajčice




-300 g svježe paprike
-500 ml vode
-1 Povrtna kocka
-350 g riže
-100 ml Passate

Za posipavanje:
-1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:
Na zagrijanom ulju popecite pileće meso, pospite Vegetom, podlijte s malo vode i pirjajte oko 15 minuta.
Meso izvadite iz posude i stavite na toplo mjesto.
Na istoj masnoći popecite nasjeckani luk i kratko ga popirjajte.



Dodajte rajčice narezane na kockice, a zatim i papriku narezanu na veće kocke i zajedno pirjajte oko 10 minuta.
U drugoj posudi zakipite vodu, dodajte kocku i kuhajte 1-2 minute.
Na lim (vel. 33×21 cm) rasporedite rižu, po riži rasporedite pripremljenu piletinu, pirjano povrće i zalijte passatom i temeljcem koji ste pripremili od kocki.
Ovako pripremljenu rižu pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.

0 komentari