srijeda, 29. studenoga 2017.

Dokaz da čuda postoje : Običnim poljupcem spasila život svojoj 2-godišnjoj sestri!


Čuda zaista mogu dirnuti svakoga. O dosta takvih slučajeva smo čitali u novinama, gledali na TV-u. Ljudima se život znao preokrenuti nabolje onda kada su se najmanje nadali. U svijetu u kojem smo stalno okruženi negativnosti, je lijepo čuti i nešto lijepo za promjenu.

Bolnice su uglavnom mjesta na kojima se događa najviše čuda. Pacijenti koji se najčešće spreme za najgore, odjednom naprave veliki iskorak, ili se oni najbolesniji na neki čudesan način počnu oporavljati. To najbolje zna porodica Smith iz Velike Britanije…

Poppy Smith, najmlađa kćerka porodice je patila od moždanog oštećenja koji joj je dijagnosticiran kada je imala svega dvije godine. Ljekari nisu imali pozitivne prognoze za nju, te su upoznali roditelje sa stvarnim stanjem. No, jednoga dana, od običnog gesta pažnje i ljubavi koji joj je uputila njena starija sestra, njen život se preokrenuo.

Rođena je prerano, te je morala biti pod stalnim nadzorom ljekara.Također su joj dijagnosticirali i Moebiusov sindrom koji se očituje kroz nemogućnost kontrole facijalnih mišića. Činilo se kako sreća nikako nije na njenoj strani.Nakon porodične posjete u kojoj joj je starija sesta poklonila poljubac, njeno tijelo je počelo bolje funkcionisati. Ljekari nisu mogli vjerovati da oporavak za tako kratko vrijeme ide uzlaznom putanjom.

Nadamo se da će ova priča vratiti nadu svima koji prolaze kroz težak period života. Čuda su zaista moguća, samo treba vjerovati u njih. Poppy Smith je dokaz tome!

0 komentari