četvrtak, 16. studenoga 2017.

GRČKI KOLAČ KOJI SE NE PEČE, IDEALAN KADA ŽELITE NAPRAVITI NEŠTO NA BRZAKA


Sastojci
1,5 l mlijeka
4 želatine
300 g šećera
1 l slatkog vrhnja




200 g čokoladnih napolitanki
2-3 rebra čokolade za kuhanje
300 g petit keksa
100 g čokoladnih mrvica

Priprema
1.
Od 1,5 l mlijeka odvojiti 300 ml mlijeka i u to natopiti želatine, a ostatak mlijeka prokuhati sa šećerom.
U vruće umiješati želatinu sa mlijekom i dobro izmiješati. Ostaviti da se ohladi.
2.
Izraditi slatko vrhnje i dodati u mlijeko sa želatinom.
3.
Smjesu podijeliti na tri dijela:
1. dio ostaviti bijel




2. dio dodati zdrobljene napolitanke (može i mljevene) i 2-3 rebra otopljene čokolade
3. dio dodati zdrobljeni petit keks ( može i mljeveni)
4.
Duboku tepsiju (35x45cm) obložiti alu-folijom i posuti čokoladnim mrvicama, zatim izliti bijeli fil te staviti ga u hladnjak na nekoliko minuta da se stisne, a u međuvremenu pripremiti drugi fil sa napolitankama i čokoladom.
Na bijeli fil, staviti fil sa napolitankama te ga opet staviti u hladnjek da se stisne, za to vrijeme pripremiti fil sa petiti keksom.
Na fil sa napolitankama staviti fil sa petit keksom.
5.
Staviti u hladnjek na najmanje 2-3 sata da se stisne.
Zatim na kolač staviti tacnu i prevrnuti ga naopačke tako bijeli fil sa čokoladnim mrvicama bude gore i skinuti alu-foliju sa kolača.
6
Čokoladne mrvice ne moraju se odmah staviti, mogu se posuti po bijelom filu i kad se kolač preokrene.

0 komentari