ponedjeljak, 27. studenoga 2017.
NAJSOČNIJI KUGLOF KOJI SAM DO SADA PROBALA
Sastojci
tijesto;
25 dag Glatkog brašna Podravka
100 ml mlijeka
5 dag šećera
2 male žličice Instant kvasca Dolcela
3 jaja
5 velikih žlica otopljenog maslaca
naribana korica 1 limuna
sirup;
150 ml vode
15 dag šećera
2 Vanilin šećer Dolcela
50 ml ruma
3 velike žlice pekmeza od marelice
Priprema
1.
Kalup za kuglof namastite i posipajte sa brašnom.U toplo mlijeko dodajte kvasac i malo šećera,promiješajte i ostavite 10-tak minuta.Zatim dodajte brašno,ostatak šećera,,jaja i maslac pa miksajte dok ne dobijete glatko tijesto.Pred kraj dodajte koricu limuna.Sipajte smjesu u kalup i ostavite da se diže oko pola sata.Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva.
2.
Pecite kolač oko 30 minuta.Dok se kolač peče skuhajte preljev.Vodu zakuhajte sa šećerom,vanilin šećerom.Kad se sav šećer otopi pred kraj dodajte pekmez od marelice i još kratko prokuhajte.Maknite sa vatre i malo ohladite pa dodajte rum.Ohlađeni kolač prelijte sa vrućim sirupom.Poslužite se nečim sličnim cjedilu dok polijevate kolač.Kako bi vam višak tekućine iscurio u posudu koju stavite ispod kolača.Pa tom tekućinom ponovno prelijte kuglof.Postupak ponovite par puta kako bi kolač upio što više tekućine.
3.
Kad se kolač dobro natopi sa preljevom ,možete ga poslužiti uz šalicu toploga čaja ...ili kave....
4.
Kolaču nije potreban nikakav preljev,čokolada ili šećer u prahu ...jer mu baš preljev od ruma ,šećera i pekmeza daje poseban okus.
0 komentari