četvrtak, 16. studenoga 2017.

Nove cijene uzdrmale javnost: Kada vidite koliko će cigare koštati od 1. januara, razmislićete o prestanku…

Image result for Nove cijene uzdrmale javnost: Kada vidite koliko će cigare koštati od 1. januara, razmislićete o prestanku…
Pušači znaju kako se kreću cijene cigareta. Sada opet dolazi do novih cijena, koje će početi od prvog Januara. Upravni odbor za indirektno oporezivanje BiH je usvojio odluku o ponovnom poskupljenju cigareta.
Znači, za manje od 2 mjeseca očekujte poskupljenje cigareta. Pušači će ipak kupovati te cigarete jer ne mogu da se odupru toj ovisnosti. Iako, cigarete pistaju sve skuplje i skuplje, vi ćete ih sve više kupovati.


Minimalna akciza će iznositi od 2.60 KM, a prije je bilo 2.42 KM, dok je po kilogramu iznosila 96.80 KM. Sada ćete to biti 104 KM. Šta kažete na ovo?
Svi trgovci koji rade s cigaretama su dužni da pošalju zalihu svoje robe do prvog Januara, a obračun akciza je neophodno dostaviti do 17. januara da bi se mogla konačno obračunati ta razlika.
Što se tiče prestanka pušenja, to biste trebali uraditi iz zdravstvenih razloga. Zamislite samo koliko su štetne, kakve otrove sadrži. Pored toga, sjetite se koliko te kompanije zarađuju na vama. Koliko novca dajete za trovanje sebe?

0 komentari