utorak, 7. studenoga 2017.

Objavljena dugoročna prognoza za našu zemlju: Evo kada možemo očekivati prve pahulje!


Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C.

Objavljena je dugoročna vremenska prognoza za Bosnu i Hercegovinu, a kako se navodi u saopćenju Federalnog hidrometeorološkog zavoda, naredne sedmice očekuju se sniježne padavine.

Do kraja sedmice u Bosni i Hercegovini će preovladavati nestabilno vrijeme s kišom. Intezivnije padavine očekuju se u Hercegovini i u jugozapadnoj Bosni. Više sunčanih intervala izgledno je krajem sedmice u Hercegovini, dok će se u ostalim područjima zadržat oblačno vrijeme s povremenom kišom, piše u saopćenju.Jutarnje temperature zraka kretat će se između 3 °C i 9 °C u Bosni, a u Hercegovini do 14 °C. Maksimalne dnevne temperature imat će vrijednosti između 10 i 15 °C u Bosni, a na jugu zemlje oko 18 °C.

U periodu od 13. do 19. novembra preovladavat će nestabilno vrijeme s kišom u Hercegovini. U planinskim i predplaninskim područjima Bosne očekuje se snijeg i susnježica. Prema trenutnim sinoptičkim kartama veće količine padavina prognoziraju se početkom sedmice. Pred kraj prognoziranog perioda, snijeg je moguć i na krajnjem sjeveru Bosne. Temperature zraka će biti u laganom padu, maksimalne dnevne od 6 °C do 10 °C, početkom i od 2 °C do 7°C krajem sedmice, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Izvor: novi

0 komentari