utorak, 14. studenoga 2017.

OPROŠTAJNU PORUKU djevojke kojoj je ostalo nedjelju dana života svi treba da pročitaju!


Nardja Miler (25) je šminkerka iz Brizbejna i tokom cijelog života je patila od cistične fibroze, a 2014. je otišla na operaciju jer više nije mogla da vodi „bitku kojoj nema kraja”.



Nažalost, tijelo je sada odbacilo pluća za koja je vjerovala da će je spasiti i njoj je preostalo manje od nedjelju dana života. Na Instagramu je ostavila pretužnu poruku u kojoj je objasnila kako nikada nije odustajala, a drugima je poručila jako važnu stvar…

Njen vjerenik Liam Ficdžerald rekao je da Nardja želi da svi znaju koliko je važna donacija organa, a rođaka Taše Daglas-Miler je otvorila račun kako bi se pomoglo njenom vjereniku poslije Nardjine smrti.

– Nardja se bori sa cističnom fibrozom 25 godina. Cijeli život je po bolnicama, propuštala je rođendane, Božiće i sve one male stvare koje ostali prihvataju zdravo za gotovo – rekla je Taše.



Cistična fibroza najviše remeti funkciju disanja, ali se javljaju i poremećaji funkcije pankreasa, jetre i crijeva.

Nardja je 2014. godine išla na transplantaciju pluća, ali ih je njeno tijelo, nažalost odbilo. Ljekari su joj rekli da joj je preostalo tek nedjelju dana života, a 24 sata dnevno mora da nosi masku sa kiseonikom.



Na Instagramu je napisala:

„Možda se poznajemo cijeli život, možda deset godina, a možda se znamo i veoma kratko, ali za nedjelju dana više se nećemo poznavati. Nikada više neću vidjeti tvoju facu, nikada više neću razgovarati sa tobom, dodirnuti te, zagrliti… Nikada više. Ali uvijek ću te voljeti.

Stvari u životu često ne ispadnu onako kako smo planirali. Postoje neke tako velike stvari koje neću ostvariti, mjesta na koja neću ići i emocije koje neću doživjeti. Ali ću da posmatram. Uvijek. Smijaući se. Zato što sam bila tu.

Nikada neću odustati, kao što nisam ni do sada. Ipak, vrijeme je da pustim stvari da idu svojim tokom. I molim vas da svoje živote iskoristite do maksimuma”.

0 komentari