subota, 16. prosinca 2017.

Ljubavniku spalila lice da bi uzeo identitet muža kojeg je ubila


Swathi Reddy (34) iz Nagarkurnoola u Indiji optužuju za provođenje bolesnog plana – da je ubila muža (32) kako bi bila s ljubavnikom, a potom ljubavnika zalila kiselinom po licu ne bi li on izgledao kao njezin ubijeni muž. Ljubavnik bi uzeo mužev identitet, a onda je za ubistvo ne bi optuživali, piše Mirror.

Prema optužnici, Reddy je muža onesvijestila injekcijom, a potom ga je zatukla na smrt i unakazila mu glavu. Kad je prestao disati, tijelo su odnijeli u šumu i zapalili ga.

Tada Reddy, inače medicinska sestra, smišlja bolestan plan. Ljubavnika će zaliti kiselinom po licu te će on preuzeti identitet njezina ubijenog muža. On je pristao pa su tako i učinili. Policiji su ispričali da su ih napali provalnici i da su u borbi “njezina muža” zalili kiselinom.

Roditelji ubijenog prvi su posumnjali nakon dvije sedmice uvidjevši na “svom sinu” promjene u ponašanju. Naveli su ga na identifikaciju otiskom prsta te su saznali bolnu istinu – Rajesh je glumio njihovog sina, odnosno Swathijina muža.

Oboje su osumnjičeni za ubistvo.

– Sudhakaru je rođak kazao kako mu je vidio ženu kako se vozi s drugim muškarcem. Pitao ju je o tome, no ona mu nije odgovarala. Otad su se svađali, a ona je vjerovatno tada počela i razvijati svoj plan. Njegovo tijelo odvezli su na 150 kilometara udaljeno izolirano mjesto i tamo ga zapalili – stoji u policijskom zapisniku.

0 komentari