subota, 16. prosinca 2017.

NA OSNOVU KRVNE GRUPE SAZNAJTE KOJI JE ČAJ IDEALAN ZA VAS!


Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali jeste li znali da utjecaj te tečnosti na vas, također, ovisi i o vašoj krvnoj grupi?


Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

Krvna grupa A
Ove ljude karakterizira emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili s kombinacijom zelenog čaja Ying Hao.
Također se savjetuju neven i majčina dušica koji odlično utječu na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B
Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj ili organski roibos, poznata afrička mahunarka.
Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB
Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, te imaju smanjen libido. Njima se savjetuje da se skoncentriraju na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i preporučuje se konzumacija žutih čajeva.
Mješavina zelenog čaja i mente se naročito preporučuje. Dobra kombinacija naročito je kopriva s mentom koja je jako dobra za ovu grupu.


Krvna grupa 0
Osobe koje imaju nultu krvnu grupu trebaju izbjegavati mlijeko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posljedica toga često bol u stomaku ili problem s vodom.
Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija je mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho, prenosi “Stil Kurir“.

0 komentari