subota, 16. prosinca 2017.

POLA GODINE NAKON NESTANKA ĆERKE MAJKA PRONAŠLA JEZIVI POST, ALI SU STVARI TEK ONDA POSTALE PRAVA MISTERIJA


Kad je 14-godišnja Rozmari Galet iz Oregona nestala 22. juna 2015, njena majka Morin mislila je da je u pitanju tinejdžersko buntovništvo. Nije bilo prvi put da je Rozmari ostala napolju celu noć, a da nije nazvala porodicu. Međutim, kad se devojčica nije vratila kući nakon nekoliko dana, majka je počela da paniči.

Majka je prijavila nestanak policiji, koja je pretpostavila da je devojčica pobegla od kuće. Međutim, majka je insistirala da je pronađu. Pokrenuta je istraga, ali bez rezultata.

Kako je vreme prolazilo, ljudi su se javljali sa relevantnim informacijama. Prijatelji i neki članovi porodice su navodili da su videli Rozmari u gradu, ali da je bežala kad bi joj prišli. Bez dokaza, policija je morala da pretpostavi da je u pitanju bekstvo buntovne tinejdžerke, piše portal “goodfullness”.

STRAH IZA LAŽNOG OSMEHA


Šest meseci nakon njenog nestanka, Morin se ulogovala na Rozmarin nalog na Fejsbuku. Tamo je videla fotografije svoje ćerke koje će uzburkati istragu.

Te fotografije su postavljene nedavno, a postavila ih je Rozmari lično. Na njima se vidi kako devojčica stoji ispred ogledala u nepoznatoj spavaćoj sobi. Naizgled običan selfi, međutim, majka je videla ispod lažnog osmeha i ofarbane kose da njena ćerka izgleda uplašeno.

Zabrinuta, Morin je u glavi prošla najgore scenarije. Da li je njena ćerka žrtva trgovine ljudima? Majka je smatrala da je Rozmari oteta.

Očajna, apelovala je putem društvenih medija i među prijateljima da joj pomognu kako god mogu.

– Rozmari je nestala i u opasnosti je. Pretpostavljam da je pala u ruke trgovine decom. Otkako je nestala našla sam fotografije na njenom Fejsbuk profilu – navela je majka apelujući na pomoć.

Druge fotografije ili postovi od Rozmari nisu pronađeni.

OBRT U ISTRAZI

Sve se, međutim, promenilo kad je Morinin suprug Dejvid 16. januara 2016. postavio poruku na društvene medije da je devojčica pronađena!

– Želim da zahvalim svima na molitvama i podršci. Rozmari je pronađena nakon anonimne dojave – napisao je Dejvid.

Slučaj se sve više upetljavao. Kad su vlasti ispitale Rozmari, ona je rekla da je nisu oteli trgovci ljudima. Dokazi su podržali tu tvrdnju. Ona je pobegla, ali nije otkrila gde. Samo je izabrala da se ne vrati.

Što je još neobičnije, Rozmari je srećna tamo gde je sada.

Ona i njena braća i sestre su sada u starateljskoj porodici. Tokom nestanka Rozmarini roditelji su bili veoma aktivni na mreži, međutim kad je pronađena, postali su neobično tihi.

Zašto? Da li se nešto dogodilo u kući zbog čega je devojčica pobegla? Gde je otišla? Zašto je sada u starateljskoj porodici, a ne sa svojim roditeljima?

Ova priča ima više pitanja nego odgovora. Slučaj je misteriozniji nego što su vlasti ili porodica voljni da priznaju.

Ali, najvažnije je da je Rozmari pronađena živa i zdrava i da je sada na sigurnom.

0 komentari