ponedjeljak, 18. prosinca 2017.

ROZEN MAĐARICA...PREDIVAN KOLAČ BEZ PEČENJA


Sastojci
1 pakiranje rozen kora
KREMA:
750ml mlijeka
200g šećera
1 vanili šećer
malo ruma
125g čokolade za kuhanje
40g kakao praha




45g gustina
125g maslaca
GLAZURA:
80g maslaca
100g čokolade za kuhanje
par kapi ulja

Priprema
1.
NAPOMENA:ako imate koji žutanjak za potrošiti sada je pravo vrijeme jer možete ga ubaciti u kremu(ja sam dodala 2).
2.
Zakuhati 600ml mlijeka sa šećerom,vanili šećerom i rumom.
U međuvremenu u zdjelici pomiješati ostatak mlijeka,kakao,gustin i ako imate žumanjca koja treba potrošiti.Paziti da nema grudica.
3.




Maknuti mlijeko sa štednjaka i uliti smjesu.Vratiti na laganu vatru i miješati dok se krema ne zgusne.
Skinuti sa vatre i odmah dodati razlomljenu čokoladu ,a zatim i maslac.Miješati dok ne dobijete lijepu i glatku kremu..
4.
Mlaku kremu mazati po korama(otprilike na svaku koru idu 3 žlice kreme).Zadnju koru ne mazati sa kremom,nju ćemo nakon nekoliko sati preliti glazurom.
Filovani kolač prekriti pek papirom i staviti nešto teže odozgo(ja stavim knjigu) i držati neko vrijeme(npr.preko noći) kako bi kocke bile ujednačene.Ako je ljetno vrijeme kolač bi trebalo preko noći držati u hladnjaku kako bi se krema stisla.
5.
Kada je kolač ohlađen preliti ga čokoladnom glazurom i sjeći na manje kocke.Najbolje je rezati tankim nožem kojeg umačemo u vruću vodu,prebrišemo ga ,a onda režemo.
6.
GLAZURA:
Maslac otopiti u posudi i dovesti ga do vrenja.Skinuti sa vatre i umiješati sitno isjeckanu čokoladu i ulje.Miješati dok ne postane sjajna i glatka.Pričekati neko kraće vrijeme da se glazura malko stisne,a zatim preliti po kolaču i pustiti da se glazura stisne do kraja na sobnoj temperaturi.Kolač zatim narezati i tek onda može u hladnjak.

0 komentari