![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg-Tqknms8YQpOrIl5AGF0HizLuKI2e1mg2xA6mXaTKxy05c_QswB_JO_fWVBsFzzyciGpLbM987g-ZX5r-IPaRrKsoe6Us0zu5GGHV_0sTBGeI3BxU6yBk6pg4ks7a1HnbtqtS-CTCGHZu/s640/zape%25C4%258Dene+%25C5%25A1nicle+u+sosu+15+OVA.jpg)
Potrebno je:
500 gr svinjskog buta ( može i teleći but)
2 dcl piva
2 dcl paradajz soka
2 dcl mleka
3-4 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
so, mleveni biber
brašno
Priprema:
Meso iseći na šnicle, izlupati, posuti sa soli i mlevenim biberom.Svaku šniclu uvaljati u brašno sa jedne i druge strane i poredjati u posudu za pečenje prethodno podmazanu uljem.
U posudu pomešati pivo, paradajz sok. mleko, beli luk protisnut na spravicu za beli luk, 1 kašiku seckana peršuna, so i mleveni biber.
Šnicle preliti sosom, pokriti sa alu- folijom izbušenom čačkalicom i peći na 200 stepeni 30 minuta, skinuti foliju i peći još 30 minuta. Služiti uz kuvani krompir.
0 komentari