nedjelja, 3. prosinca 2017.

VAZELIN:JEFTIN A TOLIKO KORISTAN


Vazelin je jedan od proizvoda koji se često potcjenjuje, iako ovaj jeftin i jednostavan gel može mnogo toga da učini za svakoga od nas.
On je osnova mnogih skupih krema, ali da li ste znali da vazelin možete koristiti i za sljedeće stvari?
1. Dugotrajan miris parfema
Prije nego što naprskate omiljeni parfem, namažite malo vazelina na mjesto koj ćete poprskati. Parfem neće tako brzo ispariti kao ranije.
2. Savršene obrve
Ukoliko imate neustrašive obrve, odnosno dlake koje se stalno pomjeraju i čine vaše obrve čupavim, namažite veoma tanak sloj vazelina na njih i vaše obrve će biti poslušne.
3. Ispucale usne
Vazelin je jedan od najboljih hidrirajućih sredstava pa ga slobodno možete koristiti i kao labelo. Vaše usne će biti njegovane, hidrirane i senzualne.
4. Prelijepe duge trepavice
Ukoliko želite da vaše trepavice budu duge i njegovane, iskoristite staru četkicu od maskare koju ste prethodno oprali od tragova stare maskare i namažite trepavice četkicom na koju ste nanijeli tanak sloj vazelina. Ovaj postupak ponovite više dana za redom, promjena je zagarantovana. Napomena: prethodno skinite šminku s očiju.
5. Potrošili ste svu šminku
Spremate se za izlazak ali ste zaboravile da ste istrošile omiljeni karmin ili sjenku. Mrvice šminke koje su vam ostale pomješajte s malo vazelina i nanestite na lice, niko neće primjetiti razliku.
6.Mekana stopala
Vazelin je odličan za njegu ispucale kože uopšte, a ako imate taj problem sa kožom stopala vazelin je pravo rješenje za vas. Savjet je da kada ga namažete obujete i čarape kako bi se što duže održao na koži.
7. Za skidanje šminke
Ukoliko imate osjetljivu kožu i reagujete na preparate za skidanje šminke, vazelin je pravo rješenje za vas. Ovaj proizvod ne samo što vam neće izazvati reakciju već je i odličan za uklanjanje šminke koja se ne skida tako lako.
8.Posle depilacije
Koža vam je crvena i iritirana posle depilacije, namažite iritiran dio vazelinom i ostavite da upije. Crvenilo će veoma brzo nestati.
9.Ispucali krajevi
Ako vam je kosa spremna za šišanje a vi je puštate i ne želite da mjenjate dužinu, vazelin je rješenje. Namažite krajeve s malo vazelina čime ćete prividno prekriti ispucale krajeve dok se ne spremite za novu frizuru.
10. Fleke od šminke
Slučajno ste uspjeli da umažete odjeću karminom. Nanestite malo vazelina na fleku i protrljajte, fleka će odmah nestati.
11. Fleke od farbe za kosu
Ofarbale ste se, ali ste i obojile pola lica u novu boju kose. Nanesite malo vazelina na uflekana mjesta i blago utrljajte dok se boja ne skine.
12. Stavljanje minjđuša
Ako vas ponekad boli stavljanje i skidanje minjđuša, namažite rupice s malo vazelina i bol će nestati.Za šta se još koristi vazelin?
Vazelin sprječava oštećenja kože nastala od uticaja vjetra, ublažava psorijazu, kožne alergije, groznice , ekceme, hemoroide, odstranjuje glavene vaši, koristi se kao intimni lubrikant (to sigurno znate), za njegu kod muških polnih kožnih bolesti, zaustavlja krvarenje iz nosa, a može se njime i sprječiti udisanje polena iz vazduha ako se namaže na nozdrve.
Može se koristiti kao zaštitno sredstvo prilikom farbanja, da ne bi farba, lak, masnoća ili ulje dospjeli na kožu ili neku osjetljivu radnu površinu. Može se njime odstraniti žvakaća guma iz kose, skinuti sa prsta preusko prstenje itd.

0 komentari