![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgec_fDQkUp2k3rIYV89PwEZc9FbhgtaUbj6Xv3g9vnUI1_7jZhnDg1a1jfhR9p2Du20EQ5KjJCdUGwNbWz-tiGjNkNhDxJOhTQukCIIZPfKuJRGjZ6be4b9gw2-CdIY4VXo7X62TwXs_33/s640/7432ebe38005a5937cb5ca23cf012c1e_view_l.jpg)
Sastojci
250 gr brasna
1 jaje
2,5 dcl tekuceg jogurta
1/2 kasicice sode bikarbone
1/2 kasicice praska za pecivo
1 kasicica soli
Priprema
Umutiti jaje, sa solju i mrvicom secera, zatim uliti jogurt, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Dodajte brasno, muteci na najmanjoj brzini, da se sastojci spoje..i gotoovoo.
Najveci pleh od rerne oblozite papirom za pecenje ili namazite mascom i pospite brasnom, ulijte testo. Testo je cudno, ni retko ni gusto, lepljivo je..spremite kasiku koju cete umakati u toplu vodu.
Testo izrucite na sredinu pleha i mokrom kasikom razvucite testo do ivica, testo treba da bude tanko. U medjuvremenu ugrejte rernu na 250, odmah na to testo stavite sve nadeve , salamu i sir i pecite 10-12 minuta. Dobicete savrseno meko i tanko testo.
0 komentari