nedjelja, 7. siječnja 2018.

JADRO OBLATNE – NEŠTO JAKO, FINO I UKUSNO


SASTOJCI:
500 gr suvih smokava
200 gr grožđica
400 gr šećera
2 dl vode




250 gr mljevenih oraha
4 lista oblatne
250 gr margarina
250 gr šećera u prahu

PRIPREMA:
1. Suve smokve i grožđice samljeti na mašini za meso.
2. Šećer i vodu špinovati, pa dodati samljevene smokve i grožđice, miješati da se dobro sjedini. U to dodati mljevene orahe.




3. Fil podijeliti na dva jednaka dijela. Na list oblatne nanijeti jedan dio fila pa poklopiti sa drugim listom. Isto uraditi sa preostalim filom i oblatnama. Oblatne filovati tako da rebrave strane budu vani.
4. Dobro izraditi margarin sa šećerom u prahu. Ovim filom premazati jedne nadjevene oblatne pa poklopiti sa drugim.
Posluživanje:
Na oblatnu staviti nešto teško i ostaviti da se stegne. Sijeći na štanglice.
Mogu se napraviti i rolo oblande na isti način, kako više volite 😉
Izvor: coolinarika.com

0 komentari