nedjelja, 28. kolovoza 2016.

KISELI KARFIOL


Salata za zimu.

SASTOJCI
3 velika karfiola
listovi lovora
zrna papra
cvjetovi boraca, ako imate


 

2 l vode
1/2 l bijelog vinskog octa 5%
150 g secera
100 g soli


 

PRIPREMA
1. Karfiol ocistiti, podjeliti na cvjetove, oprati i ocjediti. Blansirati u vreloj vodi 2 - 3 min. ili onoliko dugo dok ne promjeni boju. Ocjediti od vode i redati u sterilizirane i u rerni na 100*C zagrijane staklenke. Posipati sa paprom u zrnu. Staviti i listove lovora i cvjetice boraca, ako imate. Nije nuzno!

O boracu mozete procitati u ovom linku:
 http://www.stvarukusa.rs/clanak/borac-ili-krastavac-biljka

2. Vodu, ocat, sol i secer prokuhajte i sipajte preko karfiola. Odmah zatvorite staklenke i pasterilizirajte u jednoj prikladnoj serpi na cije dno stavite kuhinjsku krpu, poredate staklenke, uspete vodu i pustite da zavrije. Kuhajte jos 2 - 3 min. iskljucite vatru i ostavite staklenke u vodi da se ohlade preko noci.

Posluživanje
Cuvati na hladnom i mracnom mjestu.
Salatu mozete jesti vec nakon 7 - 10 dana.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari