![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLWL7BJ8_736ZAzaOzKQtHkJLM66O_EL0Nr7naeHnZG1ZFejDZTCvrrsLe6UUnPFqa_sJTbJY5QN-11Cui7q8dN7byCxiFDMAzdiXSadKNcuRnuhyphenhyphenQ2kCpFvjX9Jl9_VxUbypyEbg8Kuo/s640/12688234_1052187164819308_1544774729509155370_n.jpg)
Sastojci
oko 300 g očišćenog špinata
2 jaja
100 g svježeg sira
50 g kiselog vrhnja
1,5 dl jogurta
1 dl mlijeka
1 šalica ( od 2 dl) kukuruznog brašna
1/2 praška za pecivo
brašno po potrebi
sol
ulje
Priprema
1.
Najprije dobro oprati špinat , isjeckati ga na tanke trakice i pustiti da tako stoji oko 30 min.
Nakon toga ga dobro ocijediti od viška vode.
2.
Izmješati jaja,kiselo vrhnje, sir, jogurt, mlijeko, sol.
U to dodati špinat, pa kukuruzno brašno ,prašak i brašna po potrebi ( da se dobije smjesa malo čvršća nego za palačinke)
Dobro izmješati.
3.
Pleh podmazati uljem, izliti pripremljenu smjesu i peći na 200c oko 30-40 min.(ovisno od pećnice)
Ja sam pekla u manjem plehu..
Pečen izljevak pokriti kuhinjskom krpom bar 5 min da omekša.
.ovakve izljevake uvijek pravim odokativno, znači slobodno se može dodati još sira ili manje sira više vrhnja, uglavnom krajnja smjesa mora izgledati malo čvršća nego za palčinke i ne možete pogriješiti, bit će mekan, i ukusan.
Posluživanje
poslužiti toplo uz šalicu jogurta.
0 komentari