![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhG2WFkjUF8Pe_72216YDHVs5E5H8x3zn0OzL1mljNG7hBZEtZTVmYzmwPFKPXQV-djBMG-K9Zarq-HBPsFPSWimuCEpYUY-OJZpfIvZFlHNypK9M7OFLCGcXtees7fCdUOsD7ie9B_Fwu4/s640/i-opet-ista-torta-5ab0a7b932be7722015d04a8b096b65d_view_l.jpg)
Sastav:
• 1 pakovanje “petit beurre” keksa,
• 25 čokoladnih bananica,
• 200 ml kisele pavlake,
• 200 ml slatke pavlake,
• 200g šećera u prahu,
• šlag krema
Priprema:
U veću posudu mikserom umutiti kiselu i slatku pavlaku te šećer u prahu.
U smjesu dodati keks drobljen u vece komade, zatim i bananice drobljene na manje komadice pa ručno promiješati.
Smjesu istresti u prikladan kalup.
Ukrasiti tortu šlag kremom. Ako je potrebno može se odmah servirati, mada bi bilo bolje prije serviranja ohladiti u u frižideru.
0 komentari